• Waterpolo

Het Ravijn definitief kampioen

03 juni 2022

54787997 ORANGE PICTURES

Het Ravijn definitief kampioen

Afgelopen weekend vond de strijd om het landskampioenschap waterpolo plaats. Het Ravijn en Polar Bears streden in een best-of-three serie voor de eerste plek. Na de verleren derde en laatste wedstrijd heeft Polar Bears aangetekend. Zij waren van mening dat de 10-9 van Het Ravijn halverwege de 4e periode door arbiters niet goedgekeurd had mogen worden aangezien deze na het verstrijken van de schotklok zou hebben plaatsgevonden.

Het protest is door de protestcommissie in beraad genomen en afgewezen vanwege “vormgebrek”. De commissie stelt dat de Polar Bears binnen vijftien minuten na de wedstrijd via een speciaal formulier in protest had moeten gaan, maar stelt vast dat dit niet gebeurd is.

Rob van de Blaak berust namens Polar Bears in het lot van de club en de tweede plaats. ,,We accepteren dit en feliciteren Het Ravijn met de landstitel. Die ploeg heeft het ook echt verdiend. We zijn trots op onze ploeg en wat de mannen gepresteerd hebben. Ik ga Het Ravijn bellen om ze nogmaals te feliciteren’’, reageert de technisch directeur.

De technisch directeur gaf tevens aan een aanbeveling richting de KNZB te hebben om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. De KNZB neemt de aanbeveling met betrekking tot een onafhankelijke of gemengde jury bij playoffs van Van de Blaak te harte en zal in de organisatie van toekomstige playoffs hier rekening mee houden.

Beeld: Orange Pictures