• Waterpolo
  • KNZB beker waterpolo

Jong Australië te sterk voor Jong Oranje

12 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

IMG 20230612 WA0017

Jong Australië te sterk voor Jong Oranje

In voorbereiding op het EJK O15 spelen de meisjes van Jong Oranje op uitnodiging van RTC Leiden deze week een aantal keer tegen Jong Australië. Maandag waren de Aussies in Alphen aan den Rijn met 6-11 te sterk voor de ploeg van Iefke van Belkum.

De fitte ploeg van Down Under maakte het verschil in de tweede periode. Toen liep Australië uit van 3-4 naar 3-7. “Het was fysiek een zware wedstrijd”, analyseerde Van Belkum na afloop. “We speelden soms te statisch en de Australische meiden wonnen de meeste 1-op-1 duels. Het is in aanloop naar het EJK belangrijk om dit soort wedstrijden te spelen, voor veel speelsters zijn dit de eerste internationale krachtmetingen. Mooi dat dit in samenwerking met RTC Leiden mogelijk is gemaakt.”

Donderdag speelt Jong Oranje nog een officiële interland, dan in Zwembad De Zijl in Leiden mét livestream.

Het EJK is van 24 tot en met 30 juni in het Kroatische Zagreb.

Maandag 12 juni 2023
Nederland – Australië: 6-11
Periodestanden: 3-4, 0-3, 2-2, 1-2
Doelpunten Nederland: Jette Botermans 1, Marjolein de Gier 1, Lin Godefrooij 1, Judith Joosten 1, Loekie, Leyla Hiata 1.

Resterend programma

Dinsdag 13 juni
08.00 u Oefenwedstrijd RTC Leiden - Australië (5-meibad, Leiden)
19.30 u Officiële wedstrijd RTC Leiden - Australië (zwembad de Zijl, Leiden)

Woensdag 14 juni
07.00 u Oefenwedstrijd RTC Leiden - Australië (zwembad de Zijl, Leiden)
17.30 u Oefeninterland Nederland - Australië (KNZB zwembad, Zeist)

Donderdag 15 juni
19.30 u Officiële interland Nederland - Australië (zwembad de Zijl, Leiden)

Publiek is bij alle wedstrijden van harte welkom. Bij de officiële interlands tussen Nederland en Australië wordt een entree gevraagd van € 5,- per persoon.

Selectie Jong Oranje voor EJK
Jeugdbondscoach Iefke van Belkum heeft deze week ook haar selectie voor het EJK in Zagreb bekendgemaakt. De volgende speelsters komen in Kroatië in actie: Hannah Trijsburg (ZVL-1886), Vera van As (Polar Bears), Jordan Verhoeff (ZPC Amersfoort), Jette Botermans (MNC Dordrecht), Judith Joosten (ZPC Amersfoort), Marjolein de Gier (ZPC Amersfoort), Sophie Boots (ZV de Zaan), Senna Pet (De Gouwe), Lissa Bulthuis (UZSC), Isa Verschoor (Het Ravijn), Myrthe Broekmate (Het Ravijn), Lin Godefrooij (Njord Veldhoven), Elvira Renkers (ZPC Amersfoort), Leyla Hiati (GZC Donk) en Loeki Ouwerkerk (ZVL-1886).

Kim Rinsma (Njord Veldhoven) en Melike Özkan (Het Ravijn) zijn reserve en zullen bij de stage tegen Australië ook aansluiten.

Draag een steentje bij…
Een groot deel van de kosten van de voorbereiding en deelname aan het EJK is gedekt, maar voor de laatste loodjes zoekt Jong Oranje nog donateurs, supporters en sponsors. Wil je ook een steentje bijdragen aan hun voorbereiding op het EJK en de weg naar LA 2028? Doe dan een donatie via de Crowdfunding-pagina.