• Waterpolo

ZVL bekert verder

05 januari 2023

Iefke van Belkum Orange Pictures

ZVL bekert verder

Woensdag speelden de dames van ZVL-1886 Center en Het Ravijn de inhaalkwartfinalewedstrijd in het KNZB Bekertoernooi. De Leidse dames wonnen met 8-6. Na de eerdere 10-14 overwinning in Nijverdal is de ploeg van Iefke van Belkum daarmee geplaatst voor de halve finale.

In Leiden kwamen de bezoekers goed uit de startblokken, maar vanaf de tweede periode trok ZVL de boel recht. Het Ravijn kwam nog maar twee keer tot scoren, terwijl ZVL gestaag de productie opvoerde. Na de 6-6 van de Jonge Pien Gorter aan het eind van de derde periode was het definitief gedaan met het Nijverdalse verzet. In de laatste periode bepaalden Laura Roels en Renée de Kleer de eindstand.

De halve finales worden wederom beslist na een uit- en thuiswedstrijd. ZVL speelt daarin tegen de winnaar van Polar Bears – UZSC. Die inhaalwedstrijd wordt zaterdag gespeeld. Het eerste duel won Polar Bears met 17-12.

GZC Donk en ZV De Zaan zijn al geplaatst ten koste van respectievelijk UZSC en De Ham. Zij nemen het in de andere halve finale tegen elkaar op. Die staan gepland in het weekend van 4 en 5 februari.

KNZB Beker

Woensdag 4 januari
ZVL-1886 Center – Het Ravijn: 8-6 (2-4, 1-0, 3-1, 2-1).
ZVL: Renée de Kleer 2, Duchanka Kammerman 2, Laura Roels 1, Lotti Verhagen 1, Noha Zwiers 1, Tess van der Meer 1.
Het Ravijn: Nina Scholten 2, Laura Boerdam 1, Lotte Beunk 1, Dian Scholten 1, Pien Gorter 1.

Beeld: Iefke van Belkum stuurt ZVL-1886 aan (Orange Pictures)