• Verenigingen

Nieuw: Clubloterij, waar elke zwemclub altijd wint

26 april 2024

Clubloterij

De KNZB neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF om de Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze kans om zwemverenigingen te helpen aan extra geld voor de clubkas. Maak ook een loterijpagina aan voor jouw zwemvereniging en activeer je leden om loten te kopen!

Wat is de Clubloterij?

De Clubloterij is een overkoepelende loterij die is ontwikkeld om sportverenigingen te ondersteunen. Het is een win-win situatie voor clubs en haar leden. Want van de opbrengst uit de loterij gaat 80% naar de deelnemende verenigingen. En per verkocht Clublot maken spelers automatisch kans op €10.000 voor zichzelf en €10.000 voor hun favoriete vereniging.

Daarnaast kunnen zwemverenigingen een eigen trekking aanbieden op lokaal niveau voor de eigen achterban. Voor deze trekking kan elke vereniging een eigen prijzenpakket samenstellen. Denk hierbij aan prijzen van (lokale) sponsoren, een VIP-bezoek aan een wedstrijd van de vereniging en/of een clinic van de hoofdtrainer.

Clubloten

Een Clublot kost €2.50 per stuk, waarvan €2.00 direct naar de gekozen favoriete vereniging gaat. Zo kunnen verenigingen bijvoorbeeld investeren in de jeugd, trainers, materialen en/of een mooi feest voor alle leden.

Hoe krijg je de opbrengst voor jouw vereniging uitgekeerd?

Om het geld uitgekeerd te krijgen moet je zwemvereniging zich registreren. Deelname aan de Clubloterij voor verenigingen is eenvoudig en kan op twee manieren:

  1. Verenigingen ontvangen op hun @zwembond.nl-mailadres een mail met daarin de activatielink waarmee ze zich kunnen registreren als beheerder van de clubpagina op clublot.nl. Op deze pagina kunnen leden Clubloten kopen, waarmee ze direct hun club financieel steunen.
  2. Verenigingen die de activatiemail niet hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar support@clublot.nl. De klantenservice helpt clubs zo snel mogelijk op weg.

Vragen?

Meer informatie over de clubloterij is te vinden op de website www.clublot.nl. Neem bij aanvullende vragen vooral contact op met ons op via bas.hokke@knzb.nl.