• Waterpolo
  • Verenigingen

Maxine Schaap naar Padova

05 juni 2023

Maxine Schaap

Maxine Schaap naar Padova

Maxine Schaap maakt de overstap naar de Italiaanse competitie. De 22-jarige speelster verruilt ZV De Zaan na de zomer voor Pebliscito Padova.

Na een uiterst succesvol seizoen met ZV De Zaan, waarin Schaap de Supercup, KNZB-Beker en landstitel won, kwam de interesse uit Italië op het juiste moment. De eerste contacten met Padova stammen van begin dit jaar toen Schaap met De Zaan in Porto indruk maakte in de Euro Cup. “We wonnen van Padova. Na de wedstrijd kreeg ik een berichtje van de coach (Stefano Posterivo, red.) en liet hij zijn interesse al voorzichtig blijken. Na de bekerfinale in maart werd het aanbod concreter. Ik heb er wat weken over nagedacht en denk dat dit het juiste moment is. Als het goed is rond ik over drie dagen m’n studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek af. Dan kan de focus volledig op waterpolo. Mooi om dat in een nieuwe waterpolocultuur te doen.”

Maxine Schaap is niet de eerste Nederlandse speelster die de sprong naar Padova waagt. In het verleden speelden Lieke Klaassen en Nomi Stomphorst ook in de Noord-Italiaanse stad. De club doet het de laatste jaren goed. Dit jaar eindigde Pebliscito Padova op de derde plek in de competitie, waardoor de club ook komend seizoen in de Champions League te bewonderen is. “De Italiaanse competitie is toch anders dan de Nederlandse. Het spel is er een stukje harder. Ik hoop daar veel van te leren. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor m’n persoonlijke ontwikkeling. Ik kom te wonen in een huis met verschillende andere speelsters, dan kan ik gelijk goed aan m’n Italiaans werken.”

Maar eerst gaat Schaap met de World League Super Final in Amerika en het WK in Japan nog een drukke zomer tegemoet met Oranje. “Begin september meld ik me in Italië en start m’n nieuwe avontuur.”

Beeld: Maxine Schaap op het WK in 2022 in Boedapest (Orange Pictures)