• Waterpolo

Nederland derde bij Sardinië Cup

07 augustus 2022

Simone van de Kraats

Nederland derde bij Sardinië Cup

De Nederlandse waterpolodames zijn het toernooi om de Sardinië Cup als derde geëindigd. Oranje speelde zondag op de slotdag van het evenement met 10-10 gelijk tegen Hongarije. De vicewereldkampioen haalde net als Nederland evenveel punten maar had een iets beter doelsaldo. Spanje legde beslag op het goud.

Net als in de halve finale van het WK in Boedapest speelde Nederland een uitstekende wedstrijd tegen Hongarije. De ploeg van Evangelos Doudesis had voortdurend een voorsprong, maar door enkele fouten in de vierde periode kwamen de Hongaren toch nog langszij.

Doudesis keek terug op een nuttig toernooi in de voorbereiding op het EK in Split (27 augustus-10 september). “Met alle Europese toplanden aanwezig was het een soort mini-EK. De krachtsverschillen zijn klein. Het is mooi dat iedereen veel heeft kunnen spelen, óók de speelsters die dit jaar nog wat minder minuten in Oranje hadden gemaakt. Het zou mooi zijn als we in de toekomst ook in Nederland dit soort sterk bezette toernooien kunnen spelen. Maar nu eerst op naar het EK!”

Bij Oranje bleven de laatste wedstrijd Maud Koopman en Marit van der Weijden aan de kant. Laura Aarts lag vier periodes onder de lat.

Karakteristieken

Zondag 7 augustus

Nederland – Hongarije 10-10
Periodestanden: 4-2, 3-2, 2-3, 1-3
Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 4, Sabrina van der Sloot 2, Bente Rogge, Rozanne Voorvelt, Brigitte Sleeking en Maartje Keuning.

Zaterdag 6 augustus
Nederland – Israël 22-13
Periodestanden: 4-2, 7-5, 6-4, 5-2
Doelpunten Nederland: Marit van der Weijden 4, Fleurien Bosveld 3, Rozanne Voorvelt 3, Maud Koopman 2, Kitty Lynn Joustra 2, Maartje Keuning 2, Brigitte Sleeking 2, Iris Wolves 2, Bente Rogge en Nina ten Broek.

Vrijdag 5 augustus
Griekenland – Nederland 10-12
Periodestanden: 1-2, 4-4, 2-3, 3-3
Doelpunten Nederland: Brigitte Sleeking 3, Vivian Sevenich 2, Iris Wolves, Sabrina van der Sloot, Simone van de Kraats, Bente Rogge, Maud Koopman, Nina ten Broek en Fleurien Bosveld.

Donderdag 4 augustus
Nederland – Italië 12-9
Periodestanden: 3-3, 2-2, 3-3, 4-1
Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 3, Brigitte Sleeking 3, Simone van de Kraats 2, Kitty Lynn Joustra 2, Bente Rogge en Iris Wolves.

Woensdag 3 augustus
Nederland – Spanje 7-8
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-1, 1-3
Doelpunten Nederland: Kitty Lynn Joustra 2, Sabrina van der Sloot, Bente Rogge, Vivian Sevenich, Rozanne Voorvelt en Nina ten Broek.

Beeld: Simone van de Kraats, 4x raak. (Foto OrangePicturesNL)