• Bestuur
  • KNZB
  • Verenigingen

Onderscheiden bij de ALV

03 juni 2023

DSC 7517

Onderscheiden bij de ALV

Marrit Steenbergen heeft zaterdag 3 juni op Papendal de KNZB Prestatieprijs 2022 ontvangen. KNZB-voorzitter Hayke Veldman reikte de zwemster de bijbehorende prijs, oorkonde en bloemen uit aan het slot van de Algemene Leden Vergadering (ALV) waar niet alleen werd teruggeblikt op 2022 maar tevens meerdere mensen in het zonnetje werden gezet voor hun verdiensten voor de KNZB.

Steenbergen werd onderscheiden voor haar geweldige prestaties in 2022, waaronder zeven medailles op het EK langebaan in Rome (waarvan vier keer goud) en vier medailles op het WK kortebaan in Melbourne (waaronder de wereldtitel op de 100 meter wisselslag).

De niet aanwezige Johan Aantjes kreeg de KNZB Waarderingsprijs voor zijn enorme staat van dienst als waterpolospeler en – later – opleider en trainer/coach, waarvan ook vele jaren van nationale (jeugd)teams van de KNZB.De KNZB Vrijwilligersprijs 2022 ging naar Peter Veer, lid van Gay Swim Amsterdam en initiatiefnemer van de Dag van Queer & Sports.


Mooie woorden en waardering waren er ook voor Piter Bakker, sinds 2008 lid en later voorzitter van de Bondsraad die inmiddels is vervangen door een auditcommissie. Voor zijn jarenlange inzet en gevraagd en ongevraagd advies aan zowel het bondsbestuur als de ALV en de nieuwe auditcommissie werd Piter zaterdag benoemd tot Lid van Verdienste van de KNZB.

Ook Bart Alkemade, sinds 2013 lid en later voorzitter van de Financiële Commissie, werd benoemd tot Lid van Verdienste, terwijl Jan van den Brink en John Peek – respectievelijk sinds 2015 en 2016 lid van de Financiële Commissie – het bondsereteken kregen. Bart, Jan en John konden helaas zelf niet aanwezig zijn op Papendal, maar krijgen hun onderscheiding later uitgereikt.

Komende week publiceren we een uitgebreide terugblik op de ALV op onze website.


(Foto’s Marcel Tabbers)