• Waterpolo

Onvergetelijke EK-momenten voor Lieke en Eric Holkenborg in Rome

19 augustus 2022

Nieuws 15

‘Hoe ontzettend gaaf zou dat zijn??’ Dat waren de woorden van Eric Holkenborg en zijn dochter Lieke op Instagram in reactie op de winactie van de Nederlandse Loterij. Beiden bleken uiteindelijk de gelukkigen en mochten, als toeschouwers, naar het Europees kampioenschap langebaan zwemmen in Rome.

Vijf dagen lang hebben ze volop genoten, van de zwemsport en alles wat de Italiaanse hoofdstad verder te bieden heeft, laten ze bij thuiskomst weten. Als kers op de taart hebben ze dochter en zus Silke Holkenborg in de finale van de 4x200 vrije slag mixed estafette vijfde zien worden. ,,En dat ook nog in een prima tijd. We hebben haar ook zien zwemmen in de series van de 400 vrije slag’’, zegt Eric, die zelf zwemtrainer is bij ZPCM Montferland, enthousiast. ,,Ik heb de race gefilmd. Dat doe ik altijd, zodat het nog nagekeken kan worden.’’ Of hij Silke nog coacht? ,,Nee, die tijd is voorbij. Dat is nu aan Mark Faber, de bondscoach.’’

Voor Lieke, oud-wedstrijdzwemster die nog op recreatieve basis haar baantjes trekt, is het eveneens een geweldige ervaring geweest. ,,De sfeer op de tribunes was geweldig. De Italianen zorgden voor een supergave ambiance. Natuurlijk hadden zij genoeg reden tot juichen, maar het hele stadion leefde met de zwemmers mee.’’ Eric en Lieke waren uiteraard TeamNL-fans bij uitstek. Eric tot slot: ,,Mijn vrouw kon om gezondheidsredenen niet mee. Zij wilde heel graag dat wij wel naar Rome zouden gaan. Het heeft ons onvergetelijke momenten opgeleverd. Onze grote dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt binnen en buiten de KNZB.