• Waterpolo

Ook Heren GZC Donk voegen zich bij finalisten

07 mei 2023

OOK HEREN GZC DONK VOEGEN ZICH BIJ FINALISTEN

Ook Heren GZC Donk voegen zich bij finalisten

Zondag moest er voor de heren van GZC Donk en AZC een beslissingswedstrijd aan te pas komen om te bepalen wie het volgende week in de finale (best-of-three) opneemt tegen ZV De Zaan. De ploeg uit Gouda liet er geen twijfel over bestaan. In het Groenhovenbad werd het 15-4.

Vrijdag had AZC een Gouds foutenfestival nog afgestraft, zaterdag draaide de ploeg van Ingmar Veenhuis de rollen om (7-13) en in de derde wedstrijd was snel duidelijk wie de resterende finaleplaats zou opeisen. AZC bleef tot 5-3 nog enigszins bij GZC Donk in de buurt, maar daarna was het eenrichtingsverkeer. Pas na de 14-3 van Quint van den Heuvel vond AZC weer een keer het net. Cas Westerwoudt zorgde anderhalve minuut voor tijd voor het slotakkoord: 15-4.

Voor AZC breekt nu een onzekere periode aan. Geldschieter Ron van der Wild, die de ploeg in 2017 nog naar de groepsfase van de Champions League bracht, doet een stapje terug, waardoor een leegloop dreigt. Voor GZC Donk wacht de finale met ZV De Zaan. Bij de dames ziet de eindstrijd er hetzelfde uit. Mocht het volgende week op een derde wedstrijd uitdraaien, dan heeft GZC Donk bij de heren het thuisvoordeel. Bij de dames is dat ZV De Zaan.

Zondag 7 mei
GZC Donk – AZC: 15-4 (4-1, 3-2, 3-0, 5-1).
GZC Donk: Jorn Winkelhorst 4, Kjeld Veenhuis 3, Mart van der Weijden 3, Quint van den Heuvel 1, Erik Brugué 1, Guus van IJperen 1, Tijs Schouwerwou 1, Cas Westerwoudt 1.
AZC: Stan van den Heuvel 2, Jesse Nispeling 1, Tim Reuten 1.

Beeld: Mart van der Weijden (Orange Pictures)