• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo

Oranjedames sparren met CN Sabadell

30 januari 2023

IMG 20230130 WA0000

Oranjedames sparren met CN Sabadell

De Nederlandse waterpolodames zijn maandag vertrokken naar Spanje voor een driedaags trainingskamp met CN Sabadell. De topclub is al jaren hofleverancier van de Spaanse ploeg en strijdt jaar in jaar uit op het hoogste Europese clubniveau mee om de prijzen. Ook Oranje-international Sabrina van der Sloot speelt bij de veelvoudig landskampioen.

Bondscoach Evangelos Doudesis heeft voor deze trip enkel speelsters opgeroepen die actief zijn in de Nederlandse Eredivisie. In aanloop naar een boordevol zomerprogramma een mooie kans om zich in de kijker te spelen en wat extra ervaring op te doen met weerstand op internationaal niveau. Maandagavond werd de eerste wedstrijd gespeeld. Dinsdag en woensdag volgen er meer wedstrijden.

De ploeg bestaat uit de volgende speelsters: Britt van den Dobbelsteen (ZV De Zaan, keepster), Maxine Schaap (ZV De Zaan), Bente Rogge (ZV De Zaan), Kitty-Lynn Joustra (ZV De Zaan), Lieke Rogge (ZV De Zaan), Lois den Ouden (ZV De Zaan), Brigitte Sleeking (GZC Donk), Maartje Keuning (GZC Donk), Marit van der Weijden (GZC Donk), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Noa de Vries (Het Ravijn).

De begeleiding bestaat naast Doudesis uit Richard van Eck (assistent bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Annelies Geel-van Asch (fysio), Chris Hendrix (embedded scientist) en Bart Pol (keeperstrainer).

Beeld: Oranje in Spanje