• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo
  • EK waterpolo

ORANJE WATERPOLOVROUWEN ‘SOLIDE EN GECONTROLEERD’ NAAR 15-10 WINST OP GRIEKENLAND

07 januari 2024

Foto Eva tijdens EK 2024

ORANJE WATERPOLOVROUWEN ‘SOLIDE EN GECONTROLEERD’ NAAR 15-10 WINST OP GRIEKENLAND

Na de 15-10 overwinning van de waterpolovrouwen op Griekenland vond bondscoach Evangelos Doudesis het vertoonde spel solide en gecontroleerd. Hij omschreef het spel als een volwassen prestatie. Gezien het spelbeeld had de geboren Griek gelijk. Vooral in de tweede periode scoorde Oranje aan de lopende band en leidde het halverwege met 9-4.

Britt van den Dobbelsteen lag de hele wedstrijd onder de lat. ,,Het was voor mij de eerste keer dat ik een hele wedstrijd mocht keepen. In het begin had ik een beetje de zenuwen, maar toen we steeds meer op voorsprong kwamen viel de druk van m’n schouders’’, gaf de 21 jarige goalie aan. ,,Het was leuk dat m’n vader er vandaag bij kon zijn. Hij had z’n been gebroken en zat in een rolstoel.’’

In het tweede deel van het duel redde Van den Dobbelsteen tot een paar keer knap. Nederland kwam, onder luide toejuichingen van het publiek, niet meer in gevaar. Daarbij lieten aanvoerder Sabrina van der Sloot en Simone van de Kraats zich gelden met hun treffers. ,,Het laatste doelpunt vond ik de mooiste van de vijf. Ik kreeg twee keer een stoot op m’n neus, wist dat het bijna tijd was, lag onderwater en wist waar ongeveer de palen waren’’, blikte Van de Kraats, topscorer van de dag met vijf doelpunten, terug.

,,We zijn gewoon beter dan Griekenland’’, vond Vivian Sevenich. ,,In de breedte hebben we meer kwaliteit.’’ De midvoor van Oranje maakte in 2012 al deel uit van de selectie die het EK in hetzelfde Pieter van den Hoogenband zwemstadion speelde. Het verschil? Ik ben me er nu veel bewuster van en kan daarom ook meer genieten. Het publiek is echt fantastisch hier.’’ Aanvoerder Van der Sloot, vier doelpunten, wist na de eerste periode dat het ‘goed zat’. ,,We hebben nu een dagje vrij om te herstellen. Dat is fijn na drie wedstrijddagen achter elkaar.’’

Nederland-Griekenland 15-10 (4-3, 5-1, 2-3, 4-3)

Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 5, Sabrina van der Sloot 4, Iris Wolves 2, Maartje Keuning 1, Brigitte Sleeking 1, Bente Rogge 1, Vivian Sevenich 1.
Doelpunten Griekenland: Eleftheria Plevritou 2, I. Chydirioti 2, Elina Xenaki 2, Nikoleta Eleftheriadou 1, Maria Patra 1, Eirini Ninou 1, Eleni Elliniadi 1.

Dinsdag 9 januari is kwartfinale om 17.30 uur tegen de winnaar Israël tegen Groot-Brittannië. (tijd onder voorbehoud)

Wedstrijden zijn live te volgen op eurovisionsport.com na het aanmaken van een account. Het scoreverloop van de wedstrijden vind je hier.