• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo

Oranjemannen in actie voor Prinses Maxima Centrum

31 maart 2023

Rule

Oranjemannen in actie voor Prinses Maxima Centrum

Op 8 april 2023 wordt Rule the Pool georganiseerd, een waterpolomarathon waarbij de deelnemers acht uur lang waterpolo gerelateerde clinics volgen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. De clinics worden onder andere gegeven door oud-internationals Daniëlle de Bruijn en Robin Lindhout. Verschillende Oranjemannen ondersteunen bij de clinics. De dag wordt afgesloten met een benefietwedstrijd met het Nederlands team.

Rule de Pool is een initiatief van Frank en Marit Sijbolts van zwemvereniging Westland. Frank en Marit liepen al een tijd met de gedachte om een inzamelingsactie te organiseren voor het Prinses Maxima Centrum. Als trotse ouders van twee dochters (Fenna 7 jaar en Minka 4 jaar) weten Frank en Marit helaas maar al te goed hoe belangrijk het centrum is. “Bij Fenna is er, toen zij 2 jaar oud was, een hersentumor ontdekt. Inmiddels zijn we bijna vijf jaar en een hele hoop onderzoeken en behandelingen verder. Op dit moment zitten wij midden in het derde traject waarbij Fenna, een jaar lang, elke week chemotherapie krijgt. We hopen dat Fenna ook hier weer goed uitkomt en de vrolijke en sterke meid blijft die ze altijd is.”

“Fenna wordt behandeld in het Prinses Maxima Centrum en ondanks dat je liever niks van ziekenhuizen wil zien, is het Prinses Maxima Centrum in zo’n geval wel de beste plek om te zijn. Niet alleen door de deskundigheid van iedereen die daar werkt maar, ook omdat wij ervaren dat Fenna echt centraal staat. Als je in het centrum rondloopt, wordt er geknutseld, getekend en word je soms omver gereden door een kindje op een skelter of fiets. Om dit mogelijk te blijven maken, zetten wij ons met deze sponsoractie in voor de kinderen van het Prinses Maxima Centrum.”

Wil jij doneren of aanwezig zijn tijdens de benefietwedstrijd, de bekendmaking en afsluiting van het event, ga naar www.rulethepool.nl.

Rule the pool

Beeld: Frank, Fenna, Minka en Marit Sijbolts