• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo

Oranjemannen neergestreken in Montenegro

21 mei 2023

KNZB Logo

Redactie

20230521 122146

Oranjemannen neergestreken in Montenegro

Ter voorbereiding op het EKT is het Nederlands herenteam zaterdag afgereisd naar het Montenegrijnse Herceg Novi voor een trainingsstage.

In het schitterende zwembad van de plaatselijke waterpoloclub Jadran traint Oranje acht dagen met Montenegro en China. Bondscoach Harry van der Meer – zelf niet mee vanwege ziekte – heeft een grote groep opgeroepen waarbij enkele vertrouwde namen ontbreken vanwege rust of het feit dat zij nog niet vrij krijgen van hun buitenlandse club. Hierdoor krijgt een aantal jongelingen de kans zich te bewijzen.

De volgende achttien spelers komen in Montenegro in actie:

Ted Huijsmans (ZV De Zaan, keeper), Joran Westerveld (GZC Donk, keeper), Miki Buitenhuis (UZSC, keeper), Kas te Riele (Primorje, Kroatië), Jorn Winkelhorst (GZC Donk), Jorn Muller (Het Ravijn), Guus van IJperen (GZC Donk), Tom de Weerd (CN Mataro, Spanje), Flemming Kastrop (UZSC), Jesse Nispeling (AZC), Guus Wolswinkel (Polar Bears), Jeroen Rouwenhorst (AZC), Don Rempt (ZV De Zaan), Emiel Wouters (Het Ravijn), Lars ten Broek (Polar Bears), Marnick Snel (Polar Bears), Mart van der Weijden (GZC Donk) en Max Reijchard (ZVL-1886 Center).

De begeleiding bestaat uit Branko Mitrovic (coach), Eric Spithoven (teammanager), Sebastiaan Brands (video-analist) en Floris Hazenberg (fysiotherapeut).

Jong Oranje toch naar WJK O.20
Van de ploeg die vorig jaar vierde werd op het WJK O.18 reizen er vier jongens mee naar de Adriatische kustplaats: Lars ten Broek, Max Reijchard, Marnick Snel en Mart van der Weijden. Na dat succesvolle WJK slaagde Jong Oranje er afgelopen zomer niet in om zich op het aansluitende EJK O.19 te plaatsen voor het WJK O.20 dat van 10-18 juni wordt gehouden in Boekarest. Doordat Jong China onlangs afzegde voor dit WJK krijgt Nederland alsnog de kans mee te doen aan dit toernooi in de Roemeense hoofdstad. Halsoverkop lukte het – mede door de goede lokale contacten van jeugdbondscoach Mitrovic – om aansluitend op de stage van de A-selectie ook een stage voor Jong Oranje te organiseren in Herceg Novi. Het verblijf van Ten Broek, Reijchard, Snel en Van der Weijden wordt daarom met enkele dagen verlengd, de rest van de WJK-selectie sluit zich op 27 mei bij hen aan. Zij trainen tot en met 1 juni met de leeftijdsgenoten van Montenegro, Australië en de Chinese A-selectie.

Foto: Oranje in Herceq Novi.