• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo
  • Evenementen waterpolo

Oranjemannen op EKT overtuigend langs Polen: 29-5

23 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

Jorn Winkelhorst Orange Pictures Albert ten Hove

Oranjemannen op EKT overtuigend langs Polen: 29-5

https://www.len.eu/discipline... De Oranjemannen zijn het EKT in Amersfoort goed begonnen. Polen werd met 29-5 verslagen. Dat de ploeg van bondscoach Harry van der Meer binnen een minuut op achterstand kwam, bleek een vergissing. Pas bij een 6-1 achterstand kwamen de Polen weer tot scoren. Tussendoor liet Jorn Winkelhorst zich gelden op de midvoorpositie. Kas te Riele deed dat overigens met twee puntgave boogballen die doel troffen.

Halverwege leidde Nederland met 12-3. Miki Buitenhuis had op dat moment de plek onder de lat overgenomen van Joran Westerveld. De doelpuntenproductie werd flink opgevoerd en na driekwart wedstrijd had van de veldspelers alleen Tom de Weerd niet gescoord. Drie minuten voor tijd was het wel raak (23-4). De treffer werd door het publiek met gejuich ontvangen. Bilal Gbadamassi maakte zes seconde voor tijd een eind aan de Poolse lijdensweg met een rechtstreeks schot van buiten de 6-meterzone.

Coach Harry van der Meer vond het leuk dat iedere veldspeler tot scoren kwam. ,,De focus bij dit soort wedstrijden ligt op het uitvoeren van de taken. We moeten scherp zijn en scherp blijven. Dat hebben we goed gedaan in deze eerste wedstrijd.’’ Voor Winkelhorst was het de eerste keer dat hij tegen Polen speelde. ,,We wisten niks van ze en je weet dat je moet winnen. Dat laatste is goed gelukt.’’

Piotr Michalski was aan Poolse kant topscorer van twee treffers. ,,Het was een zware wedstrijd. We kregen te veel doelpunten tegen. Nederland is heel veel stappen verder dan wij. Dat is op zich mooi om te zien.’’ Dat hij zelf de score opende vond hij ‘grappig’. ,,We hebben in iedergeval met 1-0 voorgestaan.’’

Nederland-Polen 29-5 (5-1, 7-2, 6-0, 11-2)

Doelpuntenmakers Nederland: Kas te Riele (6), Jorn Winkelhorst (4), Jorn Muller (4), Jesse Nispeling (3), Bilal Gbadamassi (3), Guus van IJperen (2), Tim de Mey (2), Flemming Kastrop (1), Jesse Koopman (2), Guus Wolswinkel (1), Tom de Weerd (1).

Doelpuntenmakers Polen: Piotr Michalski (2), Andrzej Maciejewski (1), Patryk Cebo (1), Aleksander Ozga (1).

Het resterende programma in Amerena Amersfoort:

Zaterdag 24 juni 18.30 uur Litouwen - Polen

20.30 uur Nederland – Portugal

Zondag 25 juni 09.30 uur Polen – Portugal

11.30 uur Nederland – Litouwen

Foto: Jorn Winkelhorst. Orange Pictures/Albert ten Hove