• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo

Oranjemannen winnen ook in Ede van China

14 augustus 2023

KNZB Logo

Redactie

2023 08 08 coen zondervan waterpolo NL China 29

Oranjemannen winnen ook in Ede van China

De Nederlandse waterpolomannen hebben hun zomer afgesloten met een zege op China. In een goed gevulde Edese Peppel werd het 12-8. Kenai Heitink en Daan Bakker maakten hun debuut.

China, dat deze week te gast was in Zeist, kwam net als afgelopen dinsdag als beste uit de startblokken, maar na de 0-2 was snel duidelijk dat Oranje de betere ploeg was. Jorn Muller (manmeer), Kas te Riele (break), Jesse Nispeling (manmeer) en Bilal Gbadamassi (midvooractie) bogen de achterstand snel om naar 4-2 aan het eind van de eerste periode.

In de tweede periode verdubbelde Nederland de voorsprong. Mart van der Weijden benutte een strafworp na een sterke actie van debutant Kenai Heitink, Marnick Snel rondde een overtal snel af, aanvoerder Muller scoorde na een steal en assist van Te Riele die niet veel later zelf uit een manmeer doeltrof: 8-4.

Ook de derde periode sloot Oranje winnend af. Miki Buitenhuis had de prima keepende Joran Westerveld inmiddels vervangen. Twee goals van Muller en een schitterende draaibeweging van Gbadamassi brachten Nederland op 11-6. In de laatste periode scoorde Oranje nog eenmaal. Van der Weijden verschalkte de Chinese doelman in de break.

De internationals sluiten de komende weken aan bij hun clubs in binnen- en buitenland. Voor de Oranjespelers in Nederland begint in september het programma weer in Zeist.

Zaterdag 12 augustus
Nederland – China: 12-8
Periodestanden: 4-2, 4-2, 3-2, 1-2
Doelpunten Nederland: Jorn Muller 4, Kas te Riele 2, Bilal Gbadamassi 2, Mart van der Weijden 2, Marnick Snel 1, Jesse Nispeling 1.