• Waterpolo

Polar Bears, Brandenburg en SVH winnen ManMeer!-Cup

08 april 2023

58834709 ORANGE PICTURES 1

Polar Bears, Brandenburg en SVH winnen ManMeer!-Cup

Polar Bears, Brandenburg en SVH hebben zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In een sfeervol Sportstad Heerenveen was met name de dameswedstrijd tussen Brandenburg en SWOL 1894 spannend tot het eind. De heren van Polar Bears en SVH maakten hun favorietenrol waar.

ManMeer!-Cup 2 Heren
De middag startte met de ManMeer!-Cup 2 finale tussen de reserves van Polar Bears en PSV. De Edenaren werden onlangs al kampioen in de Reserve Eredivisie en waren dus de grote favoriet. De mannen van PSV, vierde in de Reserve Eredivisie, wisten dan ook niet te verrassen. Hoewel de ploeg van Ben van Lieshout tot het eind van de derde periode nog mochten hopen op een stunt (8-6) nam Polar Bears in het slotbedrijf gedecideerd afstand. Uitblinker Rick Meijer, Liam Diepeveen en Tijn Slings brachten de ploeg van Sander van Guilik naar 11-6. Joey Leenen deelde nog een speldenprik uit, maar Jikke Tolsma maakte vlak voor tijd het Edese feest compleet.

Polar Bears 2
De talenten van Polar Bears wonnen de ManMeer!-Cup 2 (Orange Pictures)

ManMeer!-Cup Dames
In de damesfinale boekte BZC Brandenburg een nipte overwinning op SWOL 1894. In de Eerste Divisie sloot de roemruchte club uit Bilthoven de reguliere competitie al af als koploper. SWOL moest daarin na een onderlinge nederlaag en puntendeling genoegen nemen met plek 2 en ook in de bekerfinale moest de ploeg uit Zwolle haar meerdere erkennen in de ploeg van Mike Havekotte. Makkelijk ging het echter niet voor Brandenburg. Ver in de tweede periode kwam de tweevoudig landskampioen pas voor het eerste op voorsprong na manmeer-doelpunten van Jade Polders en Lisanne Havekotte (6-4). De ploeg van Hans van Zeeland liet het hoofd echter niet zakken. In de derde periode zorgden drie Zwolse doelpunten op rij voor een nieuwe voorsprong van SWOL. Daarna nam Brandenburg het leidende stokje weer over. Esther Scheij zette de stand op 8-7, waarna haar ploeg de voorsprong niet meer uit handen gaf. Spannend bleef het wel. Dertig seconden voor het eindsignaal bracht Ashley de Jong SWOL terug tot 11-10, maar de gelijkmaker bleef uit.

Brandenburg
De dames van BZC Brandenburg sleepten de ManMeer!-Cup in de wacht (Orange Pictures)

ManMeer!-Cup Heren
In de mannenfinale bleef Zwols succes ook achterwege. SVH, vorig jaar nog actief in de Eredivisie, won 10-15. SWOL, waar net als bij de dames coach Van Zeeland het team aanstuurde, maakte er wel een leuke wedstrijd van. Pas in de derde periode zette SVH de wedstrijd naar z’n hand. Jelle Kleiss en Yannick van den Burg lieten de ploeg van oud-bondscoach Arno Havenga uitlopen naar 9-6. Een tussensprint van Justin Weber, Laszlo Balasz Nagy en Sven Schoonderwoerd zorgden een paar minuten later zelfs voor een comfortabele 7-12 voorsprong voor de ploeg uit Hillegersberg. SVH, dat in de Eerste Divisie de titel waarschijnlijk aan MNC Dordrecht moet laten, liet in de vierde periode alle Zwolse hoop op een goede afloop verdampen. Max van Genabeek zette vijftig seconden voor tijd de 10-15 eindstand op het bord.

Zaterdag 8 april

ManMeer!-Cup 2
Polar Bears 2 – PSV 2: 12-7 (3-2, 2-2, 3-2, 4-1).
Polar Bears: Rick Meijer 4, Liam Diepeveen 3, Tijn Slings 2, Jikke Tolsma 1, Edgar Adriaanse 1, Sem de Wit 1.

ManMeer!-Cup Dames
BZC Brandenburg – SWOL 1894: 11-10 (3-3, 3-1, 3-3, 2-3).
Brandenburg: Mette Molenkamp 3, Jade Polders 2, Esther Scheij 2, Inger Hanselaar 2, Lisanne Havekotte 2.
SWOL: Ashley de Jong 2, Rowan van der Huure 2, Annemarie Worst 2, Daphne Glazenburg 1, Kim Okoli 1, Emma Spijkerman 1, Iris Dijkhuis 1.

ManMeer!-Cup Heren
SWOL 1894: Menno de Vries 3, Arvid Schuiling 2, Sven Dijkhuis 1, Timber van Grol 1, Ruben Beens 1, Yaron Dijkhuis 1, Robin van Grol 1.
SVH: Jelle Kleiss 4, Laszlo Balasz Nagy 4, Yannick van den Burg 2, Justin Weber 2, Sven Nieuwstraten 1, Max van Genabeek 1, Sven Schoonderwoerd 1.

Beeld: SVH met de Cup (Orange Pictures)