• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo

Topsport Metropool faciliteert het TeamNL Waterpolo in Rotterdam

11 juli 2024

Foto persbericht

Vanaf januari 2025 zal Zwemcentrum Rotterdam de nieuwe thuisbasis zijn voor het TeamNL Waterpolovrouwen en Waterpolomannen. De komende acht jaar zullen zij dagelijks in Rotterdam trainen met de beste faciliteiten en ondersteund worden door experts van TeamNL. Door gezamenlijke inspanningen van Topsport Metropool, NOC*NSF, Gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport, en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) zijn we erin geslaagd om het programma in een topaccommodatie in Rotterdam te faciliteren.

De accommodatie zal nog verder aangepast worden met een kracht-, rust- en teamruimte zodat aan alle kwaliteitseisen en wensen van de huidige tijd voldaan kan worden.

Het waterpoloprogramma is een mooie aanvulling op de huidige TeamNL topsportprogramma’s in de Metropool. In Den Haag, Rotterdam en Dordrecht worden al 13 programma’s gehost. In Rotterdam worden naast waterpolo ook de TeamNL programma’s turnen en boksen, het zomerprogramma van de Nederlandse volleybalmannen en het Nationale kanosprint programma gefaciliteerd.

Met de komst van de waterpoloteams verwacht Rotterdam een boost te kunnen geven aan de ontwikkeling van het waterpolo en het zwemmen in de stad. De topsporters zullen een bijdrage leveren in het stimuleren van de Rotterdamse jeugd om meer te gaan bewegen. Tegelijkertijd zal er vanuit Topsport Metropool samenwerking worden gezocht met de talentprogramma’s waterpolo in de steden Dordrecht en Den Haag. Zo kunnen talentvolle sporters binnen de regio doorstromen naar het hoogste niveau.

De overeenkomst werd getekend tijdens de Waterpolo Cup Rotterdam. Dit is het laatste voorbereidingstoernooi voor de Olympische Spelen in Parijs. De regerend Europeeskampioenen gaan maar voor één doel naar Parijs en dat is Olympisch goud!

477 A2117