• Opleidingen
  • KNZB
  • Verenigingen

Trainerskorps Swim Club Orca op Curaçao uitgebreid

17 oktober 2023

KNZB Logo

Redactie

Curacao geslaagden

Trainerskorps Swim Club Orca op Curaçao uitgebreid

Bij Swim Club Orca op Curaçao is met succes een opleiding voor (jeugd)trainer waterpolo en zwemmen afgerond. Health and Aquasports, een door de KNZB erkende opleider, gaf deze cursus op MBO 1- en 2-niveau. De inhoud was gericht op reddend zwemmen, veiligheid in en om het zwembad, sportiviteit en respect, het geven van trainingen, begeleiding bij wedstrijden en verenigingsactiviteiten.

Het theoretisch deel van de opleiding bestond uit zes sessies van elk twee uur. Deze werden online gegeven en geëxamineerd door de KNZB-vertegenwoordigers Sven Spijkerman en Petra van Rooijen. De twaalf praktijkdagen werden verzorgd door Vernon Toré en Els van Oostrom van de vereniging zelf.

Met de afgeronde opleidingen, die ook zijn erkend door het NOC*NSF, heeft Swim Club Orca vier waterpolotrainers en zes zwemtrainers op MBO 2-niveau langs de badrand staan. Een doorgroei naar MBO 3-niveau behoort tot de mogelijkheden. Met de uitbreiding van het trainerskorps kan de vereniging het hoofd bieden aan de voortdurende groei en ontwikkeling met gedegen trainingsprogramma’s voor de diverse sporttakken die het heeft. Voor meer informatie zie orcacuracao.com