• Waterpolo
  • WJK waterpolo
  • Jeugd waterpolo

WJK o20: Jong Oranje in tussenronde tegen Japan

12 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

Pim Steenbrink RS

WJK o20: Jong Oranje in tussenronde tegen Japan

De Nederlandse waterpoloërs hebben zich in het Roemeense Otopeni zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde van het WJK onder de 20 jaar. Na de 13-6 zege, zaterdag op Brazilië, was Jong Oranje maandag ook in het tweede duel te sterk voor de Zuid-Amerikanen: 13-8. Omdat Kazachstan had afgezegd, volstond de dubbele zege tegen Brazilië voor de eerste plek in Poule D. Nederland treft dinsdag in de tussenronde Japan, dat na een 13-12 overwinning op Duitsland als nummer 1 in Poule C is geëindigd.

Net als zaterdag was Nederland ook nu een klasse beter dan Brazilië. Zo flitsend van start als de eerste wedstrijd (5-0) ging Jong Oranje echter niet, al stond er na de eerste periode wel een geruststellende 2-4 voorsprong op het scorebord.

Nederland speelde de rest van de wedstrijd gecontroleerd uit en door veelvuldig door te wisselen, kon coach Branko Mitrovic sommige spelers ook wat extra krachten laten sparen voor het vervolg van het toernooi. Ook de keepers Sander Berkenbosch en Pim Steenbrink wisselden elkaar weer af onder de lat.

Stan Meijn werd topscorer aan Nederlandse zijde met drie doelpunten.

De wedstrijd tegen Japan begint dinsdag om 17.00 uur (Nederlandse tijd). De winnaar speelt woensdag voor een plek in de kwartfinale tegen de nummer 4 van poule A (Spanje, Italië, Montenegro of Kroatië), de verliezer tegen de nummer 3 van die groep voor een plek bij de laatste 8.

Maandag 12 juni
Brazilië – Nederland 8-13
Periodestanden: 2-4, 2-2, 2-3 2-4
Doelpunten Nederland: Stan Meijn 3, Mart van der Weijden 2, Marnick Snel 2, Chris van den Dobbelsteen 2, Jens Wijgers 2, Tijs Schouwerwou 1, Lars ten Broek 1.

Zaterdag 10 juni
Nederland – Brazilië: 13-6
Periodestanden: 5-0, 2-1, 5-1, 1-4
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Mart van der Weijden 4, Daan Bakker 2, Kenai Heitink 1, Marnick Snel 1, Terrence Smit 1.

De wedstrijden van het WJK worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van World Aquatics.

Voor scores en statistieken, ook van andere poules: kijk op de site van Total Waterpolo.

Foto: Remko Smit.