• Waterpolo
  • TeamNL Waterpolo
  • Internationaal toernooi waterpolo

Zilver voor Nederland in World Cup Super Final

26 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

Lola Moolhuijzen verdedigt USA midvoor Tara Prentice Fotocredits Catharyn Hayne

Zilver voor Nederland in World Cup Super Final

De Oranjedames hebben op de World Cup Super Final zilver gewonnen. In de finale was de Verenigde Staten met 12-11 te sterk. in het Amerikaanse Long Beach bleek een sterk tweede deel van de wedstrijd net niet genoeg om in de finale het gastland van de overwinning af te houden.

In de laatste twee minuten trok Maartje Keuning de stand nog gelijk, maar twintig tellen later schoot het gastland de winnende treffer binnen. In een spannende slotfase rekende het team van bondscoach Evangelos Doudesis nog op een strafworp, maar deze werd niet gegeven. Doudesis over het duel: ,,In sporten heb je soms een “off day”. Het is super belangrijk om op die dagen te kunnen resetten en de kracht vinden om terug te komen in de wedstrijd. Wij waren vandaag niet zo goed in het begin van de wedstrijd. Daarna hebben alle meiden karakter getoond en stapje voor stapje waren we terug in de wedstrijd gekomen. Absoluut respect.’’ De bondscoach sprak met trots over het team. ,,Het is een historisch moment voor de Nederlandse waterpolo. Het was de eerste Worldcup medaille sinds 1999. (de World League is een ander toernooi red.). Het proces loopt goed. Wij gaan aankomende tien dagen de puntjes op de i zetten richting het wereldkampioenschap. 4 en 5 juli spelen we de laatste twee oefenwedstrijden in Zeist tegen Canada. Daarna reizen we af naar Fukuoka’’

Nederland – Verenigde Staten 11-12 (2-5, 1-2, 4-3, 4-2)

Doelpuntenmakers Nederland: Simone van de Kraats (3), Maartje Keuning (3), Lieke Rogge (2), Brigitte Sleeking (1), Sabrina van der Sloot (1), Brigitte Sleeking (1), Kitty-Lynn Joustra (1).

In de strijd om het brons troefde Spanje met 18-15 Hongarije af.

Beeld: Lola Moolhuijzen verdedigt USA midvoor Tara Prentice - Fotocredits Catharyn Hayne