• Waterpolo

ZPB DG1 wint officieus NK in eigen huis

20 juni 2022

F l4lrtqmm0 0

ZPB DG1 wint officieus NK in eigen huis

Afgelopen weekend speelde de DG jeugd in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht het officieuze NK. PSV, MZ&PC de Reest, VZV Njord, ZPC Amersfoort, ZVL-1886 Center en ZPB H&L Productions waren verdeeld over twee poules. Zaterdag speelde elk team twee wedstrijden, zondag waren de finales.

De openingswedstrijd ging Njord tegen Amersfoort. Amersfoort ging voortvarend van start alleen wist Njord zich goed terug te vechten. Het werd een gelijkspel: 9-9. Toen was het de beurt aan ZPB tegen de jongens en meiden uit het hoge noorden van MZ&PC de Reest. De Reest was niet bestand tegen het ‘geweld’ van ZPB: 34-3. Njord (met al een wedstrijd in de benen) kon daarna geen vuist maken tegen ZVL-Center. Het was weer flink schrijven voor de jurytafel want de wedstijd eindigde in 10-18 voor ZVL. PSV en De Reest waren meer aan elkaar gewaagd, samen maakten ze er een leuke wedstrijd van die PSV won met 10-7. Amersfoort, dat eerder gelijk had gespeeld, deelde ook de punten met ZVL: 6-6. Dit betekende dat ZVL als nummer 1 en Amersfoort als nummer 2 poule B afsloot. In poule A was het minder spannend. ZPB won ook de wedstrijd tegen PSV met dubbele cijfers en was de duidelijke groepswinnaar.

Zondag mochten de kinderen oplopen met muziek zoals de Eredivisieteams en werden ze voorgesteld voor elke wedstrijd. De eerste kruisfinale ging tussen ZPB en Amersfoort. ZPB kreeg meer tegenstand dan een dag eerder, maar was toch een maatje te groot: 10-3. ZVL en PSV maakten vervolgens uit wie de andere finalist werd, maar de supporters wisten het eigenlijk al aangezien ZVL en ZPB aan elkaar gewaagd waren in de competitie. PSV wist helaas geen doelpunt te scoren en werd de tegenstander van Amersfoort in de troostfinale. ZVL en ZPB mochten later tegen elkaar gaan uitmaken wie zich officieus Nederlands kampioen mocht noemen. Maar eerst nog de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats: het noorden tegen het zuiden, De Reest tegen Njord. Njord deed het heel goed tegen de Reest en won de wedstrijd dan ook dik: 3-18.

De troostfinale ging tussen Amersfoort en PSV. Amersfoort won deze wedstrijd met gemak. De finale was een streekderby tussen de nummers 1 en 2 van de regio West: ZPB en ZVL. De tribunes in het Inge de Bruijn zwembad waren vol, blauwe rookwolken buiten en een gezellige sfeer (wat het hele weekend al zo was) voorafgaand aan de finale. Het werd een bloedstollende finale, waarin ZPB telkens een kleine voorsprong nam en uiteindelijk de meerdere was: ZPB kampioen van Nederland.

Eindstand

  1. ZPB H&L Productions
  2. ZVL-1886
  3. ZPC Amersfoort
  4. PSV
  5. VZV Njord
  6. MZ&PC De Reest

Dit jaar besloot het organiserende ZPB om een extra element in te brengen: de fairplay cup. De sporters en publiek van een vereniging die het sportiefst waren, konden de beker winnen. De ploegen konden zelf een top-3 bij de organisatie inleveren. De eerste winnaar van deze beker is MZ&PC De Reest geworden.

Beeld: Het kampioensteam van ZPB H&L Productions