• Opleidingen

Opleiding niveau 1, 2 en 3

Officials reglementszaken

Opleiding niveau 1, 2 en 3

Trainers, coaches, instructeurs en officials hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters, de omgeving van de sporters (ouders), de toename van de sport participatie en de groei van verenigingen. Sporters kiezen voor een sport als zij het naar hun zin hebben. Belangrijk hierbij zijn onder andere: de sfeer binnen de vereniging, de kwaliteit van de trainingen en een respectvolle omgang met elkaar.

Gevarieerde en verantwoorde trainingen binden mensen aan de vereniging en vergroten het zwemplezier. Goed opgeleide trainers, coaches, instructeurs en officials hebben een positieve invloed op het sport- en spelplezier!

De ondernemers en de gelicensieerd opleiders die de opleidingen van de KNZB verzorgen en organiseren zijn allemaal gekwalificeerd, volgen bijscholingen en hebben ervaring in het lesgeven.

De geselecteerde KNZB ondernemers zijn te herkennen aan het Powered by KNZB logo.

Bondscoaches van de nationale selecties hebben ook de opleidingen van de KNZB gevolgd. Ze zetten hun kennis en ervaring in voor de KNZB opleidingen en bijscholingen.

De KNZB opleidingen bieden cursisten een kwalitatief leertraject, waarbij theorie wordt afgewisseld met kennisuitwisseling en leren in de praktijk bij de eigen vereniging. Zo versterken we zwemverenigingen met een kwalitatief kader en werken we samen aan een bloeiende vereniging.

Let op: Wil je deelnemen aan een opleiding dan is een geldige VOG geregistreerd in Sportlink een vereiste!