Nederlandse Kampioenschappen 2024

NK lange baan Amersfoort

De Nederlandse Kampioenschappen (NK) zijn voor vele Nederlandse zwemmers een belangrijk piekmoment van de tweede seizoenshelft.

NK lange baan 2024

Locatie:
Sportcomplex Amerena
De Velduil 2
3815 XT Amersfoort

Praktische informatie:
De Amerena is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Als je met het OV gaat kun je vanaf Amersfoort centraal in 10 minuten met bus 8 of 102 naar halte Amerena. Deze halte ligt naast het zwembad. Met de auto kun je parkeren in de parkeergarage van het zwembad. De kosten voor de eerste 8 uur bedragen €0,70. Op zaterdag en zondag stelt SAP letselschadeadvocaten haar parkeerterrein beschikbaar aan de overkant van de Hogeweg.

NJK lange baan Eindhoven

De NJK biedt een podium voor junioren zwemmers om zich te meten op Nationaal niveau. De KNZB streeft een hoogwaardige wedstrijd na. Voor de jongste junioren 1-2 wordt de “Meerkamp” georganiseerd; dit om de veelzijdige ontwikkeling van sporters te stimuleren. De oudere junioren in de categorie 3-4 zwemmen per afstand om de medailles. Gelijk aan het internationale programma.

NJK lange baan 2024

Locatie:
Pieter van den Hoogenband Zwemstadion
Anton Coolenlaan 1
Eindhoven

Praktische informatie:
Het zwemstadion is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Als je met het OV gaat kun je vanaf Eindhoven Centraal 10 minuten met bus 407 naar halte Tongelreep. Deze halte ligt tegenover het zwembad. Met de auto kun je parkeren op de grote parkeerplaats naast het bad. Hier kun je gratis parkeren.

NK Sprint Rotterdam

De Nederlands Kampioenschappen sprint is een tweedaags evenement waarbij alleen de korte zwemnummers gezwommen worden. Gezwommen op de 25 meter baan is het kortste individuele nummer 50 meter en het langste 100 meter. Alle estafettes zijn 4x50 meter.

NK Sprint 2024

Locatie:
Zwemcentrum Rotterdam
Annie M.G. Schmidtplein 8
3083 NZ Rotterdam

Praktische informatie:
Het Zwemcentrum ligt direct naast metro- en busstation Zuidplein. Gasten die met de auto komen, kunnen gratis parkeren bij metrostation Slinge en staan al na één halte met de metro voor de deur. Mocht je in de buurt van het Zwemcentrum willen parkeren kan je dit het best doen in de Q-Park Zuidplein.

Sponsoring

De Nederlandse Kampioenschappen bieden veel mogelijkheden tot exposure. We vertellen je er graag meer over.