• Schoonspringen
  • TeamNL Schoonspringen

Celine van Duijn en Inge Jansen stoppen met topsport

20 maart 2024

Inge en Celine BSR

Celine van Duijn en Inge Jansen stoppen met topsport

Celine van Duijn en Inge Jansen stoppen met topsport. Dat hebben beide schoonspringsters bekendgemaakt via hun eigen social media.

Zowel Celine (31) als Inge (29) kan terugkijken op een prachtige carrière met als hoogtepunt een Europese titel op de 10 meter-toren in 2018 (Celine) en de 3 meter-plank in 2019 (Inge). Bij de Olympische Spelen van Tokio eindigden ze op dezelfde onderdelen respectievelijk als 10e en 5e. De 5e plaats van Inge Jansen was de beste olympische prestatie ooit van een Nederlandse schoonspringer.

Na de Olympische Spelen namen zowel Van Duijn (blessures) als Jansen (zwangerschap) een pauze. Ze misten allebei het WK en EK in 2022, maar pakten daarna de draad weer op met als doel kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs bij het synchroonspringen. Daar slaagden ze niet in bij het WK in Doha (februari jl), waarna ze besloten een punt achter hun topsportloopbaan te zetten.

De KNZB is Celine en Inge dankbaar voor hun inzet voor TeamNL Schoonspringen, hun prachtige prestaties en de promotie van de sport. De bond zal op een later moment op gepaste wijze nog officieel afscheid van hen namen.

In een bericht op de NOS-site kun je de Europese titels van Celine en Inge nog een keer herbeleven. Klik hier.

Foto: Inge Jansen en Celine van Duijn, samen in actie op het WK in Fukuoka 2023. (Foto BSR Agency)