• Openwaterzwemmen

De snelste Open Water Zwemmers komen samen op het ONK in Zeeuws-Vlaanderen

26 juni 2024

Picture1

De snelste Open Water Zwemmers komen samen op het ONK in Zeeuws-Vlaanderen

In het weekend van 6 t/m 7 juli 2024 wordt in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen het ONK Open Water Zwemmen gehouden. Na de vorige editie in de Biesbosch, wordt het ONK dit jaar georganiseerd in samenwerking met Stichting Open Water Zwemmen Zeeuwsch-Vlaanderen.

De wedstrijd zal gehouden worden op twee locaties. Op zaterdag 6 juli wordt er gezwommen in De Braakman, een voormalige zeearm van de Westerschelde dichtbij het dorp Hoek. De volgende dag, op zondag 7 juli, is de historische vestingstad Sluis het decor van het Open Water evenement.

Naast de reguliere afstanden, kan er ook deelgenomen worden aan een aantal prestatietochten. Op beide dagen kan er deelgenomen worden aan een prestatietocht van 250m (6 jaar en ouder) en 500m (9 jaar en ouder). Kinderen van 6 en 7 jaar mogen alleen deelnemen aan de prestatietochten onder begeleiding van een zwemmer van 18 jaar of ouder. Opgeven voor deze prestatietochten kan via famham@zeelandnet.nl of bij de organisatie op de dag zelf.

De prijsuitreiking van de laatste wedstrijdonderdelen op zondag zullen plaatsvinden op een unieke locatie. Dan opent de 14e -eeuwse Belfort van Sluis haar deuren voor deze laatste ceremonie.

Het belooft ook dit jaar weer een geslaagd evenement te worden, zien wij jullie daar?

Foto: De haven van Sluis met op de achtergrond de Belfort
Credit: Jean-Pol GRANDMONT via Wikipedia Commons
Licentie: CC BY-SA 3.0 NL