• Bestuur
  • KNZB

Hayke Veldman benoemd tot nieuwe voorzitter bestuur KNZB

21 mei 2022

Hayke Veldman benoemd tot nieuwe voorzitter bestuur KNZB

Op zaterdag 21 mei heeft de ALV in Zeist plaatsgevonden. Een belangrijk onderdeel van de ALV was de verkiezing van de nieuwe bestuursvoorzitter. We zijn verheugd het nieuws te kunnen brengen dat Hayke Veldman door de leden is benoemd als nieuwe voorzitter KNZB.

Als voormalig wedstrijdzwemmer en oud-voorzitter van het Nijmeegse Aqua-Novio ’94 is de nieuwe voorzitter Hayke Veldman goed thuis in de zwemsport. Veldman heeft veel bestuurlijke ervaring en was onder meer volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Hij zal zijn kennis en ervaring als politicus en adviseur combineren met zijn liefde voor de zwemsport en het verenigingsleven. Zijn doel is om een toegankelijke, verbindende en inspirerende voorzitter te zijn.

Naast een nieuwe voorzitter hebben de leden ook ingestemd met de benoeming van 3 bestuursleden. Naast Joelle Staps en Henk Delwel verwelkomt de zwembond ook Anne-Maartje Ordelman als nieuw bestuurslid.

Selectieprocedure
Op 3 februari hebben de leden goedkeuring gegeven aan een openbare wervingsprocedure met bijbehorende kandidaatsprofielen voor een nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden. Werving & selectiebureau K+V uit Veenendaal heeft het bestuur van de KNZB vervolgens begeleid. Het bestuur van de KNZB kijkt terug op een professionele selectieprocedure en is enthousiast over de gedrevenheid en het zwemhart van Hayke Veldman.

Gezamenlijke verklaring
In de aanloop naar de Algemene Ledenvergadering van de KNZB zijn uitlatingen gedaan, waarin het bestuur van de KNZB en Marius van Zeijts beschadigd zijn geraakt. Het bestuur heeft een geanonimiseerde samenvatting van een onderzoeksrapport bij de stukken van deze ALV gevoegd. Dit had het bestuur niet moeten doen. Daarvoor biedt het bestuur haar oprechte excuses aan. De genoemde stukken zijn ingetrokken. Tijdens een zitting van de Tuchtcommissie is besloten de discussie over dit onderwerp te staken, deze kwestie af te sluiten en hier geen uitlatingen meer over te doen.