• Schoonspringen

Inge en Celine in het zonnetje

24 juni 2024

Schermafbeelding 2024 06 24 102927

Inge en Celine in het zonnetje

Op zondag 16 juni j.l. is er op passende wijze afscheid genomen van Celine van Duijn en Inge Jansen. Celine en Inge hebben hun carrière in de topsport schoonspringen beëindigd sinds maart 2024. In het weekend van 15-16 juni 2024 werd het N(J)K Schoonspringen gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Tijdens dit weekend hebben de KNZB, NOC*NSF en PSV schoonspringen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Inge en Celine nog eens in het zonnetje te zetten. Met mooie woorden van Henk Delwel, bestuurslid van de KNZB, heeft hij namens de KNZB aan beiden het bondsereteken van de KNZB uitgereikt. Het bondsereteken werd uitgereikt door het bondsbestuur omdat beiden een grote betekenis hebben gehad voor het schoonspringen en Europees Kampioen zijn geweest. Celine werd Europees Kampioen in 2018 op het platform 10 meter en Inge werd in 2019 Europees kampioen op de 3 meter.

Van NOC*NSF mochten zij een prachtig TeamNL aandenken en een getuigschrift in ontvangst nemen. Vanuit PSV schoonspringen werden Celine en Inge beiden benoemd tot erelid van de vereniging.

Nogmaals dank voor jullie inzet, toewijding en passie voor de sport!