• Schoonspringen
  • KNZB

Karel de Bruijn lid van verdienste

15 februari 2024

Karel landscape

Karel de Bruijn lid van verdienste

Tijdens de Haagse kampioenschappen schoonspringen is Karel de Bruijn - vanwege zijn grote verdiensten voor zowel de KNZB als voor de Kring Haaglanden - benoemd tot lid van verdienste. Het bestuur laat hiermee de waardering blijken voor de passie en inzet die hij 4,5 decennia lang als verenigingsvrijwilliger heeft getoond voor de sportbond en de sport in het algemeen. Hiervoor heeft hij een oorkonde en speld uitgereikt gekregen uit handen van KNZB-bestuurslid Henk Delwel (zie foto).

Karel de Bruijn is vanaf 1980 trainer bij Haagse schoonspringvereniging de Morgenstond en wordt gewaardeerd door de tijd, energie, en geduld die hij steekt in de talenten die onder zijn hoede staan. Hij maakte tijdens de trainingen gebruik van speelgoedapen om de houding duidelijk te maken die hij de talenten wilde aanleren voor de sprongen.

Hij nam in de periode van 1977 tot en met 1988 deel aan diverse organisatiecomités voor internationale invitatiewedstrijden van het schoonspringen in Nederland en was verantwoordelijk voor de organisatie van de NK 1 meter schoonspringen (1997) in Rotterdam. En vanaf 14 juni 1985 was hij beoordelaar schoonspringen en later scheidsrechter (1996).

Naast zijn inspanningen op sportief vlak heeft hij ook op bestuurlijk vlak een grote rol van betekenis gespeeld binnen de sportbond:

  • Allereerst van 1985 tot 1987 als lid van de landelijke schoonspringcommissie van de sportbond.
  • Hierna was hij vanaf 1995 actief in een groot aantal functies binnen de sportbond, waaronder secretaris schoonspringcommissies van respectievelijk de kring Amsterdam-’t Gooi, de kring Haaglanden, en later de regio West.
  • En hij was vanaf het begin van de eenentwintigste eeuw lid van de taakgroep officials en reglementen van de sportbond tot en met december 2023.

De KNZB wil Karel de Bruijn bedanken en hopen dat hij van zijn welverdiende pensioen gaat genieten de komende jaren!