• Schoonspringen

Medailles en leerpunten voor schoonspringers

09 december 2022

Schoonspringen

Celine van Duijn sprong in het Schotse Edinburgh niet alleen haar eerste wedstrijden sinds de Olympische Spelen van Tokio, maar óók haar eerste individuele wedstrijden op de plank na ongeveer 8 jaar! De Open Schotse Kampioenschappen waren voor Celine – gespecialiseerd op toren - een wedstrijd om na een lange blessureperiode een nieuwe start te maken en weer wedstrijdritme op te doen. Ook Matthew Hibbert en Maud van Kempen waren in Edinburgh van de partij namens het KNZB TeamNL Schoonspringen.

Op de 1m-plank bij de senioren sprong Celine met een stabiele wedstrijd naar een derde plaats in de finale met 230,35 punten. Ook op de 3m-plank werd ze derde met een totaal van 228 punten.

Maud van Kempen deed in de A-groep van de junioren naast de 1m- en 3m-plank ook aan het onderdeel toren mee. Op de 3m-plank en toren maakte ze nieuwe sprongen, wat natuurlijk wat extra spanning met zich meebracht. In de finale op de 3m-plank behaalde Maud een vierde plaats met 318,45 punten en op de toren werd ze vijfde met 274,65 punten. Op de 1m-plank won ze brons met een puntentotaal van 312,10.

Matthew Hibbert sprong in Edinburgh zijn eerste 3m-wedstrijd van het seizoen. Hij eindigde in de finale van de A-groep op de vijfde plaats met 337,95. Op zijn favoriete onderdeel – de 1m-plank - sprong Matthew in een stabiele wedstrijd naar het zilver met 372,6.

Bondscoach Ramon de Meijer: “Voor alle drie was het een leerzaam toernooi. De leerpunten nemen we mee naar het volgende belangrijke toernooi. Dat is de Eindhoven Diving Cup van 2 t/m 5 februari.”