• Openwaterzwemmen
  • TeamNL Openwaterzwemmen

Sharon van Rouwendaal nieuwe leider Worldcup

28 mei 2023

Marcel Tabbers

Marcel Tabbers

Sharon OP kopie

Sharon van Rouwendaal nieuwe leider Worldcup

Door haar tweede plaats in het Portugese Setúbal nam Sharon van Rouwendaal zaterdag de koppositie over van de Duitse Leonie Beck in het tussenklassement van de wereldbeker openwaterzwemmen.

De Française Caroline Jouisse bleef de Nederlandse wereldkampioene op de 10 kilometer na 2:01.12,10 uur slechts 0,9 seconde voor.

De Italiaanse Arianna Bridi klokte dezelfde tijd als Van Rouwendaal. De jury had even de tijd nodig om de juiste volgorde te bepalen, maar zette Van Rouwendaal later op nummer 2.

Het tempo lag de hele race hoog in het relatief koude water. De temperatuur speelde Beck duidelijk parten na 7 kilometer. “Het was een sterke race, vond ik. Ik denk dat iedereen hard zwom om warm te blijven”, blikte Van Rouwendaal terug.

De Duitse Beck ontpopte zich tot een heuse tempobeul, maar hield dat niet tot het eind vol. “Ik besloot na 7 kilometer de leiding over te nemen. Dat hield ik bijna 3 kilometer vol. In het zicht van de finish kwamen links en rechts anderen mij voorbij. De sprint die ik daarna maakte was iets minder dan normaal, maar ik had net een eind erop zitten op de kop van de race. Al met al ben ik heel tevreden. Ik heb in twee klassementen de leiding en veel punten gepakt.”

Beck, tot voor de race klassementsleider, eindigde uiteindelijk als 17e.

(Foto archief OrangePictures)