• TeamNL Openwaterzwemmen

Sharon van Rouwendaal wint sprintklassement en wordt tweede in Worldcupklassement openwaterzwemmen

02 december 2023

Sharon sprintwinnaar

In de laatste Worldcup openwaterzwemmen op Madeira is Sharon van Rouwendaal als achtste (1:58.11,10) geëindigd. De Olympisch kampioene van 2016 kwam in Funchal 0,1 seconde tekort op de Duitse Leonie Beck die daarmee het Worldcupklassement op haar naam schreef. De 16-jarige Amerikaanse Claire Weinstein (1:56.54,30) won de race.

Vanwege de kleine onderlinge verschillen in het tussenklassement werd het tussen Van Rouwendaal en Beck een strijd binnen de wedstrijd. ,,Als ik voor haar had gewonnen, had ik het overall klassement gewonnen. Dat wilde ik heel graag omdat ik dat nog nooit had gedaan. Het lijkt alsof ik iedere keer als het erom gaat die tiende tekort kom’’, merkte Van Rouwendaal op verwijzend naar haar vierde plaats op het afgelopen wereldkampioenschap in Fukuoka waardoor ze rechtstreekse kwalificatie voor Parijs miste. In de race werd ‘gevochten’ tot het eind, gaf Van Rouwendaal aan. ,,Met zo’n aantik moet je een beetje geluk hebben.’’ Van Rouwendaal werd wel winnaar van het sprintklassement dat over alle Worldcups werd opgemaakt.