• Schoonspringen
  • TeamNL Schoonspringen

TeamNL-schoonspringers 4e en 9e op EK

20 juni 2024

Lize van Leeuwen BSR

TeamNL-schoonspringers 4e en 9e op EK


Lize van Leeuwen heeft bij het EK Schoonspringen in Belgrado dinsdag net niet voor een stunt kunnen zorgen. Desalniettemin was de 4e plaats in de finale van de 1m-plank voor de Nederlandse een zeer knappe prestatie.

Met haar 218.10 punten in de finale scoorde Van Leeuwen, die woensdag 19 juni haar 21e verjaardag vierde, aanzienlijk beter dan de 204.75 in de voorronde, waarmee ze zich als twaalfde en laatste voor de finale kwalificeerde.

Een dag later ging het bij Toren-springster Else Praasterink (21) net andersom. Zij plaatste zich ’s morgens met 287.30 punten als nummer 1 voor de finale. Omdat ’s middags haar eerste van de vijf sprongen de mist in ging, moest ze vanuit de achterhoede proberen het verschil weer goed te maken. Dat lukte maar gedeeltelijk. Uiteindelijk werd Praasterink, die op dit onderdeel ook op de Olympische Spelen van Parijs uitkomt, 9e met 247.90 punten.

Foto boven: Lize van Leeuwen, 4e op de 1m-plank. (Foto BSR Agency).
Foto onder: TeamNL Schoonspringen in Belgrado, v.l.n.r. Ramon de Meijer (bondscoach), Lize van Leeuwen, Else Praasterink en Guus Gilsing (fysiotherapeut/teammanager).