• Schoonspringen
  • Wedstrijdzwemmen
  • Masters

Terugblik WK masters

17 augustus 2023

KNZB Logo

Redactie

Hugo Bregman goud 100 vlinderslag Marine Messe Fukuoka

Terugblik WK masters

Traditioneel vindt na een Europees- of wereldkampioenschap een EK of WK voor masters plaats. Zo ook in het Japanse Fukuoka.

Bij het zwemtoernooi op de lange baan gaf Hugo Bregman zijn gouden medaille op de 400 wisselslag extra glans door een kampioenschapsrecord te klokken. Er was eveneens goud op de 100 vlinderslag, zilver op de 200 wisselslag en brons op de 50 vlinderslag voor de zwemmer van WVZ Zoetermeer.

Dekia Badoux zwom naar goud op de 100 vrije slag, zilver op de 50 vlinderslag en brons op de 200 wisselslag in de Marine Messe in Fukuoka.

Ook het schoonspringen grossierde in medailles. Bij de individuele onderdelen behaalde Luca Polizzi zowel op 1m, 3m als toren goud, brons was er voor Anke Muijzers (1m en 3m), Anouk van der Wyck (toren), Yvonne van der Meer (3m). Bij het synchroononderdeel was er goud voor Yvonne van de Meer en Anouk van der Wyck (toren) en Luca Polizzi met Anke Muijzers (3m en toren). Yvonne en Anouk behaalden samen ook een zilveren medaille op de 3 meter synchroon.

diverse medaillewinnaars schoonspringen WK Fucuoka