• Openwaterzwemmen
  • Verenigingen

Zomers zwemfeest in de Leidse singel

12 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

SWIM In Leiden Si L23 Marieke Ipema

Zomers zwemfeest in de Leidse singel

Met de elfde Speedo Swim-In in Leiden is het openwater zwemseizoen op zondag 11 juni van start gegaan. Onder een stralende zomerzon vonden 427 zwemmers sportieve verkoeling in de Maresingel. Jong, oud, recreatieve of wedstrijdzwemmer maakten er één groot zwemfeest van.

Het Huigpark in het centrum van Leiden was voor de derde keer start en finish voor het zwemevenement van de Leidse zwemclubs ZVL-1886 en Aquamania. De plekjes aan de rand van de Maresingel waren de hele dag druk bezet.

Veel wedstrijdzwemmers ‘spaarden’ kilometers bij de eerste openwaterwedstrijd van het seizoen. Hessel Robert (Het Y uit Amsterdam) en Jenny Schouten (MZ&PC uit Maastricht) visten zowel op ‘de drie’ als hun races over één kilometer het goud uit de singel.

Tussen de zwemwedstrijden door sprongen ook heel wat recreatieve zwemmers in de Maresingel. Bijna 170 recreanten zwommen mee met de prestatietochten 250 of 1000 meter. Maar liefst vijftig enthousiastelingen meldden zich nog last minute aan om een kilometer lang de strijd met de singel aan te gaan. Borstcrawl, schoolslag, rugslag: elke zwemslag was toegestaan. En applaus was gegarandeerd, tot aan de laatste zwemmer.

(Tekst Ingmar Kooman/foto Marieke Ipema)