• Opleidingen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal jeugdleden die hun w-tje willen halen voor de jurytafel bij waterpolowedstrijden. Hoe gaat dit in zijn werk?

De oude W-cursus is vervangen door de basisopleiding scheidsrechter waterpolo en is de eerste in een reeks van drie opleidingen tot topscheidsrechter in Nederland. Deze staat open voor KNZB-leden van 16 jaar en ouder. Via het aanmeldformulier kunnen de leden zich aanmelden.

Hoe meld ik mij aan voor de cursus basisscheidsrechter?

Via dit formulier kun je je aanmelden.

Ik heb mij ingeschreven voor de basisopleiding scheidsrechter maar heb geen bevestiging of linkje ontvangen. Wat moet ik doen?

De bevestiging met inloglink komt dan nog. Of deze is in de spam terecht gekomen. Heb je de bevestiging na een tijdje nog steeds niet ontvangen? Neem dan contact op met opleidingen@knzb.nl.

Kan ik een licentiepunt krijgen voor de scholing ‘vertrouwenscontactpersoon’?

Helaas verdien je hier geen licentiepunten mee. Eén van de voorwaarden voor een licentiepunt is dat je er een betere trainer of instructeur van wordt. Je hebt uiteraard wel inzichten gekregen in de problematiek waar een vertrouwenscontactpersoon mee te maken kan krijgen.

Hoe kan ik mijn trainerslicentie verlengen?

Door bijscholingen te volgen, houd je je trainerslicentie geldig. Voor elke bijscholing ontvang je een (deel van een) licentiepunt.

Elk jaar dien je twee licentiepunten te halen om jouw trainerslicentie met een jaar te verlengen.

Als je dit kalenderjaar twee licentiepunten haalt, wordt jouw trainerslicentie verlengd tot 31-12-2023. Haal je er vier dan wordt jouw trainerslicentie verlengd tot 31-12-2024.

Op deze pagina zie je aan welke bijscholingen je deel kan nemen om je licentiepunten te halen. Maar het is ook mogelijk zelf op zoek te gaan naar bijscholingen die je interessant vindt. Vraag dan wel van te voren of je er een licentiepunt voor krijgt. Dat kan via opleidingen@knzb.nl.

Ik heb een vraag over de VOG. Waar vind ik meer informatie?

Alles over de Verklaring Omtrent Gedrag is te vinden op deze pagina..

Hoe kan ik de registratie basisscheidsrechter weghalen in Sportlink?

Je kan hiervoor een mail sturen naar sportlink@knzb.nl waarna de doorgegeven einddatum verwerkt zal worden.

Kan ik een papieren diploma krijgen?

Ja, dat kan. Je kunt hier het beste contact over opnemen met de ondernemer waar je de opleiding gevolgd hebt. Een duplicaat diploma kan ook. Je kunt deze via de webshop bestellen en betaalt hiervoor € 10,00. Zodra er betaald is, kan het diploma gemaakt en verstuurd worden.

Ontvang je een licentiepunt voor het examen Nationaal Zwemdiploma?

Voor het behalen van het examen Nationaal zwemdiploma ontvang je 1 licentiepunt. Als je het certificaat opstuurt, verwerken we dit licentiepunt.

Krijg je licentiepunten voor bijscholingen?

Bijscholingen die je kunt volgen vind je hier. Je mag ook elders bijscholingen volgen, maar vraag dan van te voren of je daar een (deel van een) licentiepunt voor ontvangt.

Hoe kan ik een licentiepunt verwerken in het systeem als cursist?

We houden dit vooralsnog handmatig bij totdat het geautomatiseerd gaat worden.

Mijn naam staat verkeerd op het diploma. Wat nu?

Vraag je opleider en/of betreffende ondernemer om de juiste persoonsgegevens op te nemen in Flowsparks.

Hoe kan ik een licentiepunt verwerken in het systeem als cursist?

We houden dit vooralsnog handmatig bij totdat het geautomatiseerd gaat worden.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname aan de vervolgcursus scheidsrechter (bijvoorbeeld BSR en 10 keer fluiten als BSR)?

Het met een voldoende afsluiten van de BSR (theorie en praktijk) is voldoende om mee te kunnen doen met de Vervolgopleiding.

Wie is beschikbaar uit mijn regio voor de begeleiding van de aspirant scheidsrechters?

De RSC gaat een wedstrijd inplannen voor de cursist. Gebruik hiervoor de nieuw aangemaakte scheidsrechters code. De examinator/ praktijkbegeleider neemt tijdens een competitie wedstrijd het examen af. De RSC wijst deze begeleiders aan.

Hoe is het examen geregeld voor de vervolg opleiding scheidsrechter?

De cursist maakt binnen 2 weken na de tweede online bijeenkomst het theorie examen. De praktijkbegeleider of examinator beoordeelt de cursist. De RSC van de regio ontvangt een bericht wanneer de cursist is geslaagd voor het theorie en praktijk examen. De RSC kan de scheidsrechter direct na het behalen van het examen aanstellen voor competitie wedstrijden in de regio.

Wat is de rol van de regio bij de opleidingen vervolg en regio scheidsrechter?

De praktijkbegeleiding en examinering. De RSC kan na het behalen van de opleiding de cursist direct inplannen voor wedstrijden.

Is de vervolg opleiding gereed?

Ja, via deze link kunnen cursisten zich inschrijven voor de opleiding.

Hoe ziet de tijdlijn eruit voor de online BSR (basisscheidsrechter) cursus?

Inschrijven

Start cursus

Theorie examen

MomentenKan op elk moment plaatsvinden. Het betreft een individueel traject.

Nadat team opleidingen een account heeft aangemaakt kan de cursist starten.

De cursist maakt direct na het volgen van de online cursus een examen

De cursist

Kan direct na het ontvangst van de inlog gegevens starten met de cursus

De cursist heeft zich voorbereid en volgt de online les wat een e-learning is.
PraktijkbegeleiderDe cursist en vereniging organiseren zelf een praktijk begeleider.De praktijkbegeleider wordt opgegeven bij inschrijving van de cursus.
Administratie/ SportlinkControle op de inschrijving van de cursist in Sportlink. NAW, VOGVOG is verplicht in bezit van de cursistEr wordt een BSR code aangemaakt in Sportlink.

Regio

De RSC van de regio ontvangt periodiek een overzicht van de cursisten die succesvol de online BSR cursus heeft afgerond.

VerenigingOntvangt een bericht om te bevestigen dat de cursist gaat deelnemen aan de cursus via de Regio.Ontvangt een bericht wanneer de cursist is geslaagd. Zij kunnen de geslaagde kandidaat direct na het invoeren van de BSR code inzetten tijdens competitie wedstrijden.
Hoe kan ik een praktijkexamen aanvragen?

De cursisten die praktijkexamen willen doen kunnen een mailtje sturen naar opleidingen@knzb.nl om dit aan te vragen. In dit mailtje geven zij aan waarvoor ze praktijkexamen willen doen en waar en wanneer ze beschikbaar zijn. Dan gaan wij een beoordelaar zoeken en koppelen we deze aan de cursist. De beoordelaar neemt dan contact op met de cursist. De cursisten die nog het onderdeel coachen van een wedstrijd moeten afronden kunnen contact opnemen met hun beoordelaar die ook de rest heeft beoordeeld om met hem of haar de datum en tijd af te stemmen.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

Neem contact op met opleidingen@knzb.nl wanneer je het antwoord op jouw vraag niet hebt kunnen vinden. Wij helpen je dan zo spoedig mogelijk verder.

Staat jou vraag er niet tussen?

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over opleidingen. Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact op met opleidingen@knzb.nl.