(CE3): lesgever Zwem-ABC

Zwemabc

(CE3): lesgever Zwem-ABC

Wat
Welkom bij Certificeerbare Eenheid 3 (CE3): lesgever Zwem-ABC, dé sleutel tot het boeiende vak van zweminstructeur waarin je elke gewenste leeftijd begeleidt naar zwemveiligheid, zwemplezier en de Nationale Norm Zwemveiligheid! Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die de ambitie en passie hebben om een veilige en inspirerende zwemomgeving te creëren, waarin iedereen niet alleen leren zwemmen, maar ook plezier beleven tijdens dit leerproces.

Waarom?

  1. Verzorgen van Zwemlessen: in CE3 ligt de nadruk op het aanleren van essentiële zwemvaardigheden. Onze opleiders leren je hoe je op een effectieve en boeiende manier zwemlessen verzorgt, waarbij je rekening houdt met de individuele behoeften en veiligheid van elke deelnemer.
  2. Ontwikkelen en Evalueren van een lessenreeks: het samenstellen van een gestructureerde en motiverende lessenreeks is een kunst op zich. CE3 voorziet je van de nodige tools om een doordacht lesprogramma te ontwikkelen en evalueren, waardoor je in staat bent om de voortgang van elke deelnemer te volgen en bij te sturen waar nodig.
  3. De opleiders laten de cursisten ervaren dat water een andere impact heeft op ons lichaam dan lucht. Daarom vraagt bewegen in het water om een andere aanpassing van het lichaam. Door deze kennis weet jij hoe je het in de praktijk moet toepassen bij de deelnemers.
  4. Jouw rol als zweminstructeur: ontwikkel een goed begrip van jouw rol als zweminstructeur, inclusief het opbouwen van vertrouwen, het motiveren van deelnemers en het creëren van een positieve zwemcultuur.

Wat leer je nog meer in CE3?

  1. Verlenen van eerste hulp tijdens de zwemles: veiligheid staat voorop in het zwemonderwijs. In CE3 leer je niet alleen hoe je risicovolle situaties voorkomt, maar ook hoe je snel en effectief eerste hulp verleent in noodsituaties. Deze vaardigheden zijn essentieel om een veilige zwemomgeving te waarborgen. Conform Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).
  2. Mocht je niet in het bezit zijn van een C-diploma (Max. 5 jaar geleden behaald) dan biedt deze opleiding de kans om je C-diploma te behalen.
  3. Certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden, conform Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD).

Kortom, CE3 Lesgever Zwem-ABC is dé springplank naar een spetterende carrière als zweminstructeur. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je niet alleen zwemvaardigheden overdraagt, maar ook een blijvende impact hebt op het leven van elke gewenste leeftijd in en rondom het water!

Wanneer?
Zodra een incompany opleiding gepland staat bij jouw organisatie of vereniging.

Zwemabc

Aanmelden

Ben jij enthousiast geworden om naast jouw sport ook toezicht te houden bij jouw vereniging of bij jouw zwembad in de buurt? De opleidingen worden incompany afgenomen en kunnen alleen aangevraagd worden via jouw vereniging.