EHBO/BHV

Mat napo Ma Ksx8 J Nbi I unsplash

EHBO/BHV

Welkom bij de cursus EHBO/BHV. Zwembaden zijn bruisende plekken van plezier, maar veiligheid staat altijd voorop. Ontdek onze EHBO/BHV cursus en word de onmisbare schakel in noodsituaties. Ben jij al werkzaam of bereid jij je voor op een carrière in de zwembadbranche, deze opleiding biedt de cruciale kennis en vaardigheden om snel en doeltreffend te handelen.

Waarom?
In onze opleiding focussen we specifiek op de EHBO- en BHV-aspecten die relevant zijn noodsituaties. Leer hoe je moet handelen bij ongevallen, van kleine verwondingen tot levensbedreigende situaties.

Real-life simulaties: oefen je vaardigheden in real-life scenario's die zijn afgestemd. Van het zelf inbrengen van een casus tot voorgelegd krijgen van casus. Verschillende situaties komen aan bod tijdens de cursus.

Preventie en Risicobeheer voor zwembaden: voorkomen is beter dan genezen. Leer hoe je risico's in een zwembadomgeving identificeert, minimaliseert en beheert. Begrijp de protocollen voor het waarborgen van de veiligheid van zowel bezoekers als personeel. De cursus gaat in op het uitwerken van een ongevallenrapport tot het inschakelen van medisch deskundige hulp.

Wat omvat de EHBO/BHV voor Zwembaden opleiding?

  1. Levensreddende Technieken: ontwikkel de vaardigheden om snel en effectief levensreddende technieken toe te passen, inclusief reanimatie en het gebruik van AED-apparatuur.
  2. Verbandleer: leer hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende verwondingen in een zwembadomgeving, zoals snijwonden, kneuzingen en verstuikingen.
  3. Communicatie en Coördinatie van een noodgeval van EHBO’er en bhv’er: begrijp het belang van duidelijke communicatie en coördinatie in noodsituaties. Om de situatie zo effectief mogelijk te laten verlopen en de hulpverlening te coördineren.
  4. Brandbestrijding en Ontruiming: voorzie jezelf van de kennis en vaardigheden om doeltreffend. te reageren op brandincidenten en het veilig evacueren van een zwembadfaciliteit. Deze stof wordt behandeld in de e-learning.

Met onze EHBO/BHV cursus ben jij voorbereid op elke (nood)situatie die zowel in de zwembadwereld als in het dagelijks leven kan voordoen.

Wanneer?
Zodra een incompany cursus gepland staat bij jouw organisatie of vereniging.

Mat napo Ma Ksx8 J Nbi I unsplash

Aanmelden

Schrijf je vandaag nog in en word de eerste hulpverlener die elke zwembadomgeving nodig heeft! Veiligheid begint bij jou. Ben jij enthousiast geworden om naast jouw sport ook toezicht te houden bij jouw vereniging of bij jouw zwembad in de buurt? De opleidingen worden incompany afgenomen en kunnen alleen aangevraagd worden via jouw vereniging.