• Synchroonzwemmen

Topsport & talentontwikkeling

55706351 ORANGE PICTURES

Een van de belangrijkste taken van de KNZB is het faciliteren van haar topsynchroonzwemsters. Van geschikte trainingsaccommodaties tot en met het actief zijn op grote eindtoernooien, EK, WK en Olympische Spelen. Topsport is gericht op presteren!. Dit kan niet zonder het verbreden en beter maken van de groep sporters daaronder, Talentontwikkeling.

Het topsportprogramma synchroonzwemmen heeft daarom de volgende pijlers voor..

Talentontwikkeling:

  • We willen synchroonzwemsters opleiden die rond hun 18e verjaardag in staat zijn aan te sluiten bij de mondiale top-10.
  • We leiden synchroonzwemsters op in de discipline duetten.
  • We willen in onze opleiding zowel sporters potentieel hebben om de mondiale top bereiken. Dit wordt niet alleen bepaald op basis van resultaten. Er wordt vooral gekeken naar lichaamsbouw, bewegingen (snelheid, amplitude)en flexibiliteit.
  • Onze coaches hebben een scherpe focus op het einddoel (mondiale top-10)

Topsport​

  • Onze topsportprogramma's stellen onze topsynchroonzwemsters in staat om deel te nemen aan mondiale wedstrijden op het onderdeel duetten.
  • De bondscoach die onze topsport- en talentontwikkelingsprogramma's leiden, behoort tot de beste van de wereld.
  • Onze topsporters zijn inspiratiebronnen voor jeugdige synchroonzwemsters en andere synchroonzwemliefhebbers. Zij zijn bereikbaar voor fans wanneer het kan.

Regeling voor talentvolle sporters die opgroeien in armoede

Sinds 2018 is via de 'Talentvoorziening' een financiële bijdrage beschikbaar vanuit NOC*NSF of het Yvonne van Gennipfonds., voor talentvolle sporters die opgroeien in armoede.

Wat is het?
De Talentvoorziening is een bijdrage voor de kosten van jouw topsportcarrière, zoals contributie (o.a. CTO huur), materiaal en reiskosten. Voor een sporter met een IT-status is een bedrag van maximaal €4.000 per jaar beschikbaar. Voor een sporter met een NT-, of Belofte-status is dit maximaal €2.000 per jaar. Zonder status kom je niet in aanmerking.

Voor wie?
Sporters tot en met 18 jaar met een Belofte-, NT- of IT-status die opgroeien in een gezin in armoede.

Hoe werkt het?
Neem contact op met Annemieke Beute (Pathway manager Talentontwikkeling) als je voor deze regeling in aanmerking wilt komen. Samen kijken we of je voldoet aan de voorwaarden.