Natte gymles en eerste test mini beachwaterpoloveld

Beachwaterpolo in Nederland!

Beachwaterpolo, de snelle en spectaculaire variant van ons geliefde waterpolospel, zal in de zomer Nederland gaan veroveren. Beachwaterpolo is in 2019 een demonstratie sport tijdens de FINA World Championships in Gwangju, Zuid-Korea.

Beachwaterpolo wordt gespeeld met twee teams van drie spelers en een keeper. Het veld is 15x10 meter en er wordt gespeeld in twee helften van tien minuten. Ieder team heeft maximaal drie wissels en enkele regels zijn aangepast om mooie acties te belonen en spectaculaire goals mogelijk te maken. Zo wordt het spel na iedere score direct door de keeper vanaf de eigen twee meter hervat en zal de scheidsrechter belemmerende acties binnen de vijf meter direct bestraffen met een uitsluiting. Een uitsluiting overigens, waarbij het volstaat om de hoek van je eigen speelhelft aan te tikken om direct te mogen terugkeren.

Kijk voor de volledige spelregels beachwaterpolo onder Reglementen.

Wil jij ook als vereniging of als evenementenorganisatie een Beachwaterpolo Demo evenement organiseren komende zomer? Denk hierbij niet alleen aan het huren van een veld, maar ook aan de nodige aankleding die door de KNZB wordt verzorgd. Een mooie kans om Beachwaterpolo te promoten in jouw omgeving.

Thumbs LBP 16

Beachwaterpolo voor plezier en nieuwe leden

Het beachwaterpolo verovert Nederland en ZV De Meer is een van de verenigingen die de nieuwste waterpolovariant heeft omarmt. Niet alleen voor eigen vermaak, maar ook als een manier om nieuwe leden te werven.

In september 2018 vond de primeur plaats in Utrecht. In de Catharijnesingel werd een aantal demonstratiewedstrijden gespeeld. Het was meteen een succes. Zo’n duizend toeschouwers vergaapten zich aan het flitsende spel.