• Opleidingen

Opleidingen bestuurlijk kader

Shutterstock 63494953

Bestuurlijk kader

KNVB opleiding “Besturen met Impact” (ook toegankelijk voor KNZB verenigingen en bestuurders)

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder. Maar het biedt de beleidsbepaler ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken.

De opleiding “Besturen met Impact” helpt jou bij het versterken en toekomstbestendig maken van jouw vereniging en is opgebouwd vanuit de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht vragen bij elkaar zo'n veertig uur aan tijdsinvestering in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden.

Bij de toelating worden vanuit de KNVB een aantal criteria gesteld;

  • Je bent officieel bestuurder bij een sportvereniging of
  • Je hebt met goedkeuring van het dagelijks bestuur een werkplek of werkstage binnen het bestuur.
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling.
  • Je bent bereid je eigen kennis en kunde beschikbaar te stellen aan je medecursisten.

Kosten
In veel gevallen bieden gemeenten, lokale sportakkoorden of andere derde partijen de opleiding aan. In dat geval is de opleiding kosteloos voor verenigingen. Wordt de opleiding niet door een partij in jouw gemeente betaald, dan kost hij 375 euro per deelnemende bestuurder.

Wil je weten of jij de opleiding kunt volgen via het sportakkoord of je gemeente? Neem dan contact op met je lokale contactpersoon of stuur een mail naar bestuurdersopleidingen@knvb.nl.