• Opleidingen

Opleidingen bestuurlijk kader

Shutterstock 63494953

Bestuurlijk kader

KNVB opleiding “Besturen met Impact”(ook toegankelijk voor KNZB verenigingen en bestuurders)

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder. Maar het biedt de beleidsbepaler ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken.

De opleiding “Besturen met Impact” helpt jou bij het versterken en toekomstbestendig maken van jouw vereniging en is opgebouwd vanuit de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht vragen bij elkaar zo'n veertig uur aan tijdsinvestering in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden.

Bij de toelating worden vanuit de KNVB een aantal criteria gesteld;

  • Je bent officieel bestuurder bij een sportvereniging of
  • Je hebt met goedkeuring van het dagelijks bestuur een werkplek of werkstage binnen het bestuur.
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling.
  • Je bent bereid je eigen kennis en kunde beschikbaar te stellen aan je medecursisten.

De opleiding “Besturen met Impact” kost €5600,- euro waarvan €4000,- wordt vergoed via het Lokale Sportakkoord. Daarnaast wordt een eigen bijdrage van €1600,- per serviceaanvraag gevraagd. De opleiding kan starten bij een minimum van 14 deelnemers. Jouw verenigingsondersteuner van de KNZB kan je in contact brengen met jouw lokale sportraad of kernteam en kan helpen bij het indienen van een aanvraag bij jouw Adviseur lokale sport.

Inschrijven en verdere informatie vind je op de KNVB website. (Scroll naar onder voor de opleidingsplaatsen)

NB. Bij de bestuurdersopleiding ‘Besturen met Impact’ doen bestuurders van allerlei sportverenigingen mee. De start van enkele opleidingen is in verband met de huidige coronamaatregelen helaas uitgesteld.