• Wedstrijdzwemmen

Algemene informatie

Wedstrijdzwemmen Landingspagina

Algemene informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over het wedstrijdzwemmen.

52883627016 a037e5ca7a o

Masters Zwemmen

Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB Masters zwemmen genoemd, is een speciale klasse van wedstrijdzwemmen. Wedstrijdzwemmen voor Masters is voor iedereen mogelijk, op jouw eigen niveau. Of je nu als ervaren wedstrijdzwemmer nooit wil stoppen, of dat je op latere leeftijd een borstcrawl cursus gedaan hebt en het geleerde wilt toepassen in wedstrijdverband. Voor iedereen is er wedstrijdaanbod. De regels en afstanden zijn bijna hetzelfde als bij wedstrijdzwemmen, met enkele uitzonderingen. Verschillende verenigingen hebben nu ook afdelingen voor het Masters zwemmen.

Nederlandse zwemmers in het buitenland

NL Zwemmers in het buitenland

Er zijn veel zwemmers in het buitenland die de Nederlandse nationaliteit bezitten, eventueel naast de nationaliteit van het land waar ze woonachtig zijn. Deze sporters hebben de mogelijkheid om opgenomen te worden in de Nederlandse ranglijsten, Nederlandse Records te zwemmen en mogelijk zelfs uit te komen voor Nederland bij internationale wedstrijden. De meest gestelde vragen over dit thema treft u hieronder.

52152981638 3e3e4318a7 o

Officials & reglementszaken

Een zwemwedstrijd kan niet zonder officials. De ‘witte brigade’ zorgt er voor dat alle wedstrijden op dezelfde manier uitgevoerd worden, conform de reglementen. Er zijn bij een wedstrijd al gauw zo’n 20 officials nodig, in diverse functies. Op deze pagina treft u een korte beschrijving van de verschillende functies, wellicht iets interessants voor u als betrokken ouder?

201123 rodelijninleegzwembad gekochtopshutterstock

Links en downloads

Op deze pagina vind je links, downloads en software.